Plaats de Cast Iron Skillet op het gietijzeren rooster. Smelt de boter in de pan en fruit hierin de knoflook aan.
Voeg de appelblokjes en de uien samen met de witte wijnazijn, de basterdsuiker, de mosterd en de tijm toe. Laat de chutney ca. 40 minuten rustig garen; roer af en toe sluit na elke handeling de deksel van de EGG.
Haal de skillet uit de EGG en verwijder de takjes tijm. Verwijder het rooster en de convEGGtor en leg het rooster terug. Breng de temperatuur van de EGG naar 230 °C. Wrijf intussen de schouderkarbonades in met de olijfolie.
Leg de karbonades op het rooster en gril ze ca. 1 minuut. Draai het vlees een kwartslag voor een mooie grillruit en gril nogmaals 1 minuut. Keer de karbonades en gril nogmaals 2 x 1 minuut.
Haal de karbonades uit de EGG en wikkel ze losjes in aluminiumfolie. Laat ze 5 minuten op kamertemperatuur rusten. Schep intussen de chutney in een pot of een schaaltje en garneer eventueel met de mosterdcress.
Bestrooi de karbonades met zwarte peper en fleur de sel en serveer met de appel-uienchutney van de Big Green Egg.
Tip:
Lekker met frisse salade met bijvoorbeeld veldsla, bietjes en rettich.