Montage op locatie voor slechts €50,00 binnen een straal van 50 kilometer rond Eindhoven

KNOLSELDERIJ WALDORF

Wist je dat je van een stijlvolle klassieker als een Waldorf salade heel eenvoudig een stoere variant kunt maken met behulp van je Big Green Egg? Je poft een hele knolselderij op je kamado en vult deze vervolgens met de overige ingrediënten van de salade. Op deze manier serveer je een spectaculair vegetarisch gerecht en geef je de traditionele Waldorf salade een heerlijke twist. Let’s go veggie!

VOLG ONS OOK OP ONZE SOCIALS OM DE NIEUWSTE GERECHTEN & TIPS UP TO DATE TE HEBBEN:

INGREDIENTEN

KNOLSELDERIJ

– 1 knolselderij
– 2 cm gemberwortel
– 10 laurierblaadjes
– 12 kaneelstokjes

SALADE

– 2 el honing
– 100 g ongezouten walnoten
– 2 Granny Smith appels
– 2 el kruidendressing
– 2 takjes kervel

VOORBEREIDING

Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm met de convEGGtor en de Stainless Steel Grid tot een temperatuur van 140 °C.

Was de knolselderij en dep de groente droog. Snijd de gemberwortel in 6 dunne plakjes.

Maak verdeeld over de knolselderij 16 inkepingen en steek hier de plakjes gemberwortel en de laurierblaadjes in. Steek de kaneelstokjes mooi verdeeld in de knolselderij.

BEREIDING

Plaats de knolselderij in de deksel van de ronde Green Dutch Oven en zet deze op het rooster. Sluit de deksel van de EGG en laat de knolselderij ca. 3 uur poffen.

Haal de knolselderij uit de EGG en zet apart. Breng de temperatuur van de EGG naar 180 °C.

Verwarm voor de salade de honing een paar minuten in de deksel van de Dutch oven totdat deze is gekaramelliseerd. Haal de deksel uit de EGG, roer de walnoten door de honing en laat ze afkoelen op vetvrij papier.

Rasp intussen de appels op een mandoline fijn en maak aan met de kruidendressing.

Snijd de knolselderij in 8 parten, maar snijd deze niet helemaal door. Klap de knolselderij open en vul met de appelsalade. Bestrooi met de walnoten en garneer met de takjes kervel.

Eet smakelijk!