(MINI-)KIPGEHAKTWORSTENBROODJES

Zeg je carnaval, dan zeg je worstenbroodjes! Maar, heb jij wel eens zelf worstenbroodjes op je Big Green Egg gemaakt? Het is heel makkelijk, feestelijk en je kunt ze eventueel van tevoren maken. 

Serveer ze lauwwarm van de kamado of op kamertemperatuur.

VOLG ONS OOK OP ONZE SOCIALS OM DE NIEUWSTE GERECHTEN & TIPS UP TO DATE TE HEBBEN:

INGREDIENTEN

GEHAKT

– 1 teentje knoflook
– 1 lente-uitje
– 500 g kipgehakt
– 1 ei
– 1 el zongedroogde tomatentapenade
– 1 el paneermeel
– 1 tl kerriepoeder

BROODJES

– 1 rol vers bladerdeeg van 270 g
– Bloem, om te bestuiven
– 1 eidooier
– 2 el sesamzaad

VOORBEREIDING

Pel voor het gehakt de knoflook en hak het teentje fijn. Snijd het lente-uitje fijn. Meng alle ingrediënten voor het gehakt met peper en zout naar smaak goed door. Schep het gehakt in een spuitzak.

Rol het bladerdeeg, op een met bloem bestoven werkblad, uit tot een vierkant van ongeveer 3 millimeter dik.

Spuit aan de boven- en onderkant van het deeg twee mooie strepen (Ø 3-4 cm) van het gehaktmengsel. Klop de eidooier los en bestrijk hier het deeg mee. 

Bewaar de rest van de eidooier om straks de broodjes mee te bestrijken. Snijd het deeg, netjes in het midden, tussen de gehaktstrepen door. Je hebt nu twee rechthoekige deegvellen met op elk vel een streep gehakt. Rol deze op en leg ze ca. 30 minuten in de koelkast om iets op te laten stijven.

BEREIDING

Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met de convEGGtor en het rooster, tot 200 °C. Knip een cirkel uit een stuk bakpapier met een doorsnede die iets kleiner is dan de Baking Stone.

Snijd elke gevulde rol in 8 gelijke stukjes. Bestrijk deze met de rest van de eidooier en bestrooi ze met het sesamzaad.

Leg de worstenbroodjes op de met bakpapier beklede (koude) Baking Stone en leg deze op het rooster. Sluit de deksel van de EGG en bak de broodjes in ca. 18 minuten goudbruin en gaar. Controleer met de Instant Read Thermometer of het kipgehakt een kerntemperatuur van 70 °C heeft bereikt.

Haal de mini worstenbroodjes uit de EGG en eet ze lauwwarm of op kamertemperatuur.

Eet smakelijk!