Montage op locatie voor slechts €50,00 binnen een straal van 50 kilometer rond Eindhoven

PIZZADEEG VOOR DE PERFECTE PIZZA

De perfecte pizza begint met een goede bodem, en dus met (het maken van) goed pizzadeeg. Ga je zelf pizza’s of pizza calzone’s bakken op je Big Green Egg? Gebruik dan dit recept voor pizzadeeg en het kan eigenlijk niet meer fout gaan!

INGREDIËNTEN

– 250 g bloem (bij voorkeur type ‘00’)
– 150 ml lauwwarm water
– 20 g verse of 7 g droge gist
– 1 tl suiker
– 1 el olijfolie

Let’s get started

Meng de bloem met een snufje zout in een kom door elkaar. Doe het water in een maatbeker en los hier de gist en de suiker in op. Meng de vloeistof door de bloem. Kneed 1 minuut door en voeg de olijfolie toe. Kneed het deeg nu minstens 5 minuten goed door, dit gaat het makkelijkste in een keukenmachine. Dek de kom af met een schone, vochtige theedoek en laat het deeg 60 minuten rijzen.

Verdeel het deeg in 2 gelijke porties voor 2 grote pizzabodems of in 4 gelijke porties voor 4 mini-pizza’s. Bestrooi de Pizza Dough Rolling Mat met bloem en rol het deeg op de mat met een pizzaroller uit. Je kunt de deegbodem ook direct op de Aluminum Pizza Peel. Bestrooi deze in dit geval met bloem, leg het deeg op de Pizza Peel en duw het deeg met de handpalm steeds iets verder naar buiten. Draai de Pizza Peel hierbij steeds een kwartslag met de vrije hand.

Eet smakelijk!