SHEPHERD'S PIE
VOLG ONS OOK OP ONZE SOCIALS OM DE NIEUWSTE GERECHTEN & TIPS UP TO DATE TE HEBBEN:
INGREDIENTEN
TOPPING
VULLING
– 2 witte uien
– 2 teentjes knoflook
– ½ rode paprika
– ½ gele paprika
– 1 takje tijm
– 1 takje rozemarijn
– 2 el boter
– 1 tl gemalen komijnzaad
– ½ tl gemalen nootmuskaat
– 400 g lamsgehakt
– 2 el bloem
– 100 ml gevogeltebouillon
– 100 ml tomatensap
SAUS
– 1 sjalotje
– 1 teentje knoflook
– 2 el boter
– ½ tl kerriepoeder
– 1 el bloem
– 100 ml slagroom
– 200 g geraspte cheddar
GARNERING
– 4-5 takjes tijm
– 4-5 takjes rozemarijn
SERVEREN
– Tuttifrutti
– Rode uiencompote
VOORBEREIDING
Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en breng met de Stainless Steel Grid naar een temperatuur van 220 °C. Schil intussen voor de topping de aardappels en snijd ze in grove stukken. Breng de aardappels in een pan met lichtgezouten water aan de kook. Zet het vuur lager en kook de aardappels in ca. 15 minuten gaar.
Pel en snipper voor de vulling de uien en de knoflook. Verwijder de stelen en de zaadlijsten van de halve paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm en de naaldjes van de rozemarijn en hak ze fijn. Pel en snipper voor de saus het sjalotje en de knoflook. Giet de aardappels af en zet ze apart.
BEREIDING
Verwarm voor de vulling de boter in de Green Dutch Oven op het rooster. Voeg de ui, de knoflook, de paprika, de tijm, de rozemarijn, het komijnzaad en de nootmuskaat toe. Sluit de deksel van de EGG en bak 2-3 minuten.
Voeg de lamsgehakt toe en bak het in ca 10 minuten rul en bijna gaar; roer af en toe en sluit na elke handeling de deksel van de EGG.
Meng de bloem door het gehaktmengsel en laat ca. 2 minuten garen. Blus af met de gevogeltebouillon en de tomatensap en laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.
Haal de Dutch oven uit de EGG voeg peper en zout naar smaak aan de vulling toe en verdeel deze over een ovenschaal. Verdeel hier de gekookte aardappels over. Maak de Dutch oven schoon en plaats deze weer op het rooster. Smelt voor de saus de boter in de pan en voeg het sjalotje, de knoflook en de kerriepoeder toe en bak 2-3 minuten. Meng de bloem erdoor en laat 2-3 minuten garen. Blus af met de slagroom en roer goed door. Strooi de cheddar in de pan en verwarm 2-3 minuten totdat de kaas is gesmolten.
Haal de Dutch oven uit de EGG en verdeel de saus over de aardappels. Steek als garnering de takjes tijm en rozemarijn in de sheperd’s pie. Plaats de ovenschaal op het rooster en laat de sheperd’s pie ca. 15 minuten garen totdat de saus lichtgoudbruin van kleur is.
Haal de sheperd’s pie uit de Big Green Egg en serveer met de tuttifrutti en de rode uiencompote.
Eet smakelijk!