Montage op locatie voor slechts €50,00 binnen een straal van 50 kilometer rond Eindhoven

Tartiflette met reblochon

Tartiflette? Dit heerlijke wintersportgerecht maak jij natuurlijk in je Big Green Egg. De ingrediënten van deze klassieker uit de Savoie in de Franse Alpen en het Italiaanse Aostadal zijn identiek aan het originele tartiflette recept, maar aan de bereiding en de presentatie hebben we een verrassende twist gegeven. Krijg jij bij deze smaakmakende beelden al zin om de houtskool in je kamado aan te steken?

VOLG ONS OOK OP ONZE SOCIALS OM DE NIEUWSTE GERECHTEN & TIPS UP TO DATE TE HEBBEN:

INGREDIENTEN

Tartiflette

– 6 grote witte uien
– 1 teentje knoflook
– 3 vastkokende aardappels
– 1 el boter
– 100 g spekreepjes
– 100 ml witte wijn
– 150 g reblochon
– 200 g grof zeezout
– 1 bol verse knoflook

SERVEREN

– Zilveruitjes – Cornichons – Stokbrood

VOORBEREIDING

Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm met de Stainless Steel Grid tot een temperatuur van 220 °C.

Pel intussen het velletje van de uien en snijd de wortels er vanaf. Snijd het kapje van elke ui en schep het binnenste gedeelte van de uien eruit. Zorg er hierbij voor dat de drie buitenste rokken van de ui intact blijven, zet de uitgeholde uien en de kapjes opzij. Snijd het binnenste gedeelte van de uien fijn.

Pel het teentje knoflook en hak deze fijn. Schil de aardappels, snijd ze in kwarten en snijd of schaaf deze in dunne plakjes.

BEREIDING

Verwarm de boter in de Cast Iron Skillet Small op het rooster van de EGG. Voeg de spekreepjes toe, bak ze ca. 5 minuten en voeg dan de fijngesneden ui en de fijngehakte knoflook toe. Bak het spekmengsel ca. 3 minuten en voeg dan de aardappelplakjes toe. Blus af met de witte wijn en stoof de aardappelplakjes in 15-20 minuten gaar. Voeg indien nodig een extra scheutje witte wijn toe en sluit na elke handeling de deksel van de EGG. Snijd intussen de reblochon in zes gelijke stukjes.

Haal de skillet uit de EGG en schep het aardappelmengsel in een schaal. Verwijder het rooster, plaats de convEGGtor en leg het rooster terug. Breng de temperatuur van de EGG weer naar 220 °C. Veeg intussen de skillet schoon en strooi hier het zeezout in een gelijkmatig laagje in. Vul de uitgeholde uien met het aardappelmengsel, zet ze in de skillet op het zout en leg op de vulling van elke ui een plakje reblochon. Snijd de onderkant van de bol knoflook zodat de teentjes zichtbaar zijn. Plaats de bol knoflook – met de gesneden kant naar boven – en de kapjes van de ui naast de gevulde uien.

Zet de skillet op het rooster, sluit de deksel van de EGG en laat ca. 15 minuten garen totdat de reblochon gegratineerd is.

Haal de skillet uit de Big Green Egg en serveer de tartiflette met de zilveruitjes, de cornichons, de bol knoflook en het stokbrood. De teentjes van de bol gepofte knoflook kun je uitknijpen om er je stokbrood mee in te wrijven.

Eet smakelijk!